Den Země 2022

20220425_111923

„Dne 25. 4. 2022 se žáci a učitelé naší školy zapojili do různých činností spojených s tematikou ochrany naší Země. 
Na prvním stupni se v jednotlivých třídách zaměřili na využití netradičních materiálů při výtvarných činnostech nebo se učili rozpoznávat a třídit materiály, povídali si o tom, co je recyklace, jak se o přírodu staráme, jak ji chráníme. 
V průběhu dopoledne se pak zúčastnili i akce města Kopřivnice a společnosti Radamok. Zjistili co dělat s použitým olejem, jaký je životní cyklus dosloužilé žárovky, co se děje s elektroodpadem, mohli vidět ukázku dravců, představení s ekologickou tematikou a jiný doprovodný program.
Mnozí také povzbuzovali družstvo naší školy, které se zapojilo do soutěže škol. Pod vedením paní asistenty Ivety Kožané nás reprezentovali: z 2. A třídy - Václav Holáň, ze 3. B třídy Lola Janiak, ze 4. A třídy Tobiáš Tobola, ze 4. B třídy Markéta Kalická, z 5. A třídy Elen Surovcová a z 5. B třídy Marek Hoďák. Ve sportovních i vědomostních soutěžích se žákům velmi dařilo, vybojovali 1. místo a pěkné odměny.  O navýšení bodů pro naše družstvo a vítězství se zasloužili i ostatní žáci z 1. stupně pěkným pokřikem, žáci 2. stupně pod vedením paní učitelky Tománkové vytvořili působivý transparent.
Gratulujeme soutěžícím a všem zúčastněným děkujeme za vydatnou podporu.“
                                       Mgr. Hana Stočková

Já jen dodávám, že mezi dárky za vítězství byl i Poukaz v hodnotě 5 000,-Kč. Za tento obnos budou nakoupeny potřeby pro žáky dle výběru paní učitelek.

Ekologický program probíhal i na 2. stupni. Část dne byla věnována kvízům, soutěžím, ale i učivu s ekologickou tematikou, část dne potom vycházkám do okolí…

Další aktuality

PHOTO-2024-03-26-20-31-31

Jarní koncert

Jarní koncert kopřivnických sborů a kapel se uskutečnil tradičně před Velikonocemi. Ve dvou dopoledních a jednom večerním koncertě se…