Velká cena Kopřivnice v šachu

Šachy foto

Desková hra šachy byla vždy považována za královskou hru. Od 19. století je sportovní disciplínou, kterou mohou provozovat všichni. Nepotřebuje moc. Kousek místa, šachovnici,  dvě sady kamenů, soupeře a čas. Ten se mění podle toho, o jakou hru se jedná. Od bleskové partie, která netrvá ani 15 minut, až po korespondenční partie, které mohou trvat i roky.
Našim šachistům, kteří se zúčastnili tradiční Velké ceny Kopřivnice v šachu, stačilo páteční (20. 5.) dopoledne. V konkurenci 32 hráčů se neztratili. Andrii Tereshchuk obsadil 4. místo, na 5. a 6. místě byli další naši žáci – Mykhailo Popkov a Jan Žáček, na 9. místě skončil Ondřej Martinák, 14. a 15. místo vybojovali Robin Samek a Lukáš Figalla, umístění pod číslem 19 patřilo Šimonu Trojákovi a 23. místo obsadil Ivan Ostrovka.
Všem zúčastněným blahopřejeme a pro ty, kteří by do tajů hry chtěli proniknout, mám 5 důvodů, proč se tomuto sportu věnovat:
Podporuje výkon mozku a zlepšuje paměť – zvyšuje IQ – rozvíjí tvořivost a originalitu – zlepšuje schopnost řešit problémy – učí tvořit plány. Tak neváhejte…

Další aktuality