Adventní zájezd

www

Ve dnech 21. a 22. prosince jsme se se žáky 9. ročníku vydali na dvoudenní adventní zájezd. Naším cílem se stalo hlavní město Maďarska – Budapešť.
Vyjeli jsme ve středu ráno a do Budapešti jsme dorazili kolem jedné hodiny odpoledne. Počasí bylo poměrně příjemné, nikterak mrazivé, a to nejdůležitější – naštěstí vůbec nepršelo. V maďarské metropoli jsme se společně s panem průvodcem prošli po Hradním návrší s Budínským hradem a z Rybářských bašt jsme měli moc hezký výhled na řeku Dunaj i budovu Parlamentu. Poté následovalo ubytování v hotelu a krátký odpočinek. V podvečer jsme navštívili městskou část Pešť, především náměstí Vӧrӧsmarty a prostranství před bazilikou sv. Štěpána, kde se konaly adventní trhy a děti si užily dostatečně dlouhý „rozchod“. Druhého dne jsme po snídani vyrazili na pěší prohlídku po nábřeží Dunaje, prohlédli jsme si velkolepou stavbu Parlamentu a náměstí Svobody a pak jsme opět měli možnost na adventních trzích ochutnat místní speciality a koupit malou pozornost pro své blízké.
Do autobusu na zpáteční cestu jsme nastoupili o půl třetí odpoledne, v pravý čas, protože právě začínalo pršet. Cesta utekla a do Kopřivnice jsme se šťastně vrátili kolem deváté hodiny večerní.
Chtěla bych všechny děti pochválit za to, že byly hodné a dochvilné a dbaly všech našich pokynů. Pevně věřím, že jim tento výlet příjemně zpestřil předvánoční čas.

                                                            Mgr. Marcela Šmiřáková

Další aktuality

PHOTO-2024-03-26-20-31-31

Jarní koncert

Jarní koncert kopřivnických sborů a kapel se uskutečnil tradičně před Velikonocemi. Ve dvou dopoledních a jednom večerním koncertě se…