Češtinu vystřídala angličtina

Soutěž 23

Ještě před tím, než se dveře školy na 3 dny uzamkly, proběhlo školní kolo konverzační soutěže v anglickém jazyce. Z informací, které mi dodaly paní učitelky Machynová a Vystrčilová, jsem vybrala následující.
I když dnes odpoledne (2. 2.) téměř všichni žáci opustili školu s vidinou zítřejších prázdnin, nemálo statečných setrvalo ve škole až do půl páté a oddávalo se dialogům v anglickém jazyce. Olympiáda v anglickém jazyce probíhala ve dvou kategoriích, z nichž každá měla svou porotu. V jedné spolu soutěžili žáci 6. a 7. ročníků, ve druhé osmáci a deváťáci. Všichni se museli poprat s poslechem textu v angličtině, popisem obrázku a konverzací na vylosované téma. V první kategorii se s úkoly nejlépe vyrovnala Petra Tichavská, která zvítězila před Danielem Synkem a Sarah Borucińskou. Rozhodnout o vítězi ve 2. kategorii bylo obtížnější, protože výkony byly velmi vyrovnané. Porota spolu s hostem – což nebyl nikdo jiný než už žákům známý rodilý mluvčí pan Sean Fox – nakonec musela vynést verdikt. Vítězem ve 2. kategorii se stal Jakub Horkel, na 2. místě se umístila Magdalena Vašutová, 3. místo obsadila Ester Hozová.
Porota se shodla na tom, že výkony v obou kategoriích byly mimořádně vyrovnané a jazyková vybavenost soutěžících obdivuhodná. Pan Shaun Fox byl s úrovní znalostí anglického jazyka našich soutěžících velmi spokojen.
Vítězové postupují do okresního kola, které se bude konat 14. března v Novém Jičíně. Budeme držet palce.
Na závěr bych chtěla poděkovat všem soutěžícím, ale také vyučujícím, kteří soutěž připravili. Pan Fox působil v porotě jako „odborný poradce“, který posuzoval výkony s nadhledem rodilého mluvčího. I jemu patří poděkování za postřehy i čas, který našim žákům věnoval.

Další aktuality

PHOTO-2024-03-26-20-31-31

Jarní koncert

Jarní koncert kopřivnických sborů a kapel se uskutečnil tradičně před Velikonocemi. Ve dvou dopoledních a jednom večerním koncertě se…