Velké Karlovice se hlásí - 1

Titl

K 1. dni Ing. Madecký napsal:
„Jezdím na lyžařské výcviky již několik let, ale tohle jsem ještě neviděl: děti, které poprvé v životě stojí na prkně či na lyžích, se po necelých dvou hodinách výcviku staví do fronty na vlek a nechávají se unést na vrchol cvičného svahu. Co se to děje?
Při pozorném sledování děje si nemůžete nevšimnout, že instruktoři ví, co dělají, a že děti jim bezvýhradně věří a dělají, co se po nich chce. Výsledek je zřejmý – nemám nejmenší pochyby, že v pátek odsud odjedou lidé, pro které zasněžený svah nebude představovat noční můru.
Pravda, ne všichni stačí stejnému tempu, ale již po prvních dvou lekcích mají dvoudenní náskok před těmi, kteří kurz absolvovali v nedávné minulosti. Radost pohledět. Radost je vidět i z výrazu tváří zúčastněných. A to nemluvím o těch, kteří již se svahem mají zkušenosti z dřívějška. Ti pod dozorem zkušených instruktorů sviští sjezdovkou vyšší kategorie a ani jim moc nepřekážejí davy lidí na svahu. Ano, letos je tady opravdu přeplněno, a tak se budeme muset zaměřit hlavně na bezpečnost provozu. Doufejme, a vy s námi, že to povede ke zdárnému cíli: děti se naučí a nikdo při tom nepřijde k újmě.“

Fotogalerie

Další aktuality