Velké Karlovice - 3

Hl

A je tu středa, den třetí, odpočinkový, který pan učitel Madecký viděl takto:
„I přesto, že jsme dnes absolvovali pouhé dvě hodiny nácviku na svahu, máme již za sebou 10 hodin jízd a do konce jich zbývá pouze 6. Dnešek byl ve znamení individuálního odstraňování nedostatků jak na lyžích, tak na snowboardu.
Dnes jsou již zřetelně patrné rozdíly ve výkonnosti jednotlivých účastníků kurzu. Zatímco jedni vykružují obloučky v plné rychlosti, druzí je pouze vykružují. Jedno však mají společné: dobrý pocit z toho, co už dokázali. Ti první zřejmě budou pokračovat v poznávání různých sjezdovek a vydrží jim to jako záliba na dlouhou část života, ti druzí to možná neoznačí jako svůj sport číslo 1, ale určitě si odnesou stejně silný zážitek z toho, jak překonali obavy až strach z neznámého a byli schopni zvládnout nástrahy, které jim přinesl svah plný uhlazeného a namrzlého sněhu. A to je třeba ocenit.
Odpoledne přišla přestávka ve výuce (přece jen jsou tu známky únavy), kterou jsme vyplnili návštěvou místního bazénu a docela si to užili. Zítra se na svahy vrhneme s novým elánem.“

Fotogalerie

Další aktuality