Štafetový pohár 2023 - okresní kolo

Štafetový kolík

Ve středu 20. 4. 2023 se konal v Novém Jičíně tradiční Štafetový pohár. Do závodu své běžce vyslalo 14 škol z okresu. Za naši školu startovalo 16 závodníků, kteří byli vybráni z 1. stupně, protože právě pro ně je tento závod určen. Žáci jsou rozděleni do kategorie mladší (4 chlapci a 4 dívky) a starší (4 chlapci a 4 dívky). Specialitou je závod třetí, kdy 8 běžců z obou kategorií spojí své síly a běží štafetu na 8 x 200 m. Časy všech tří závodů se sčítají a vyhrává škola, která dosáhla v součtu času nejlepšího.
Přestože nám většinou vyučující posílají zprávy už po skončení soutěže, tentokrát nás nechali čekat. Ale když se objevila skupina rozesmátých sportovců s medailemi na krku v ředitelně, bylo jasné, že uspěli.  Jak si tedy naši vedli?

1. štafeta - mladší žáci, 8 x 100 m
                         2. místo

2. štafeta - starší žáci, 8 x 100 
                           1. místo

3. štafeta - mladší a starší žáci, 8 x 200 m
                           1. místo

Celkově 1. místo a přímý postup do krajského kola. Blahopřejeme.
Vysvětlující kresbičky, jak byla jednotlivá družstva složena, dodala paní učitelka Hořáková a současně závod zhodnotila těmito slovy:
„I když bylo chladné počasí, bojovnost, krásné štafetové předávky a chuť postoupit zvítězily.“
Krajské kolo se koná 10. 5. v Opavě a my budeme držet palce.
 

Další aktuality

PHOTO-2024-03-26-20-31-31

Jarní koncert

Jarní koncert kopřivnických sborů a kapel se uskutečnil tradičně před Velikonocemi. Ve dvou dopoledních a jednom večerním koncertě se…