Úspěšný i v celostátním kole

Pangea

Dne 16. 6. 2023 se v Praze konalo celostátní kolo matematické soutěže Pangea. Naši školu reprezentoval žák 6. třídy Matyáš Hlinka. V konkurenci padesáti nejlepších matematiků z řad žáků 6. tříd se umístil na nádherném 15. místě. Úspěch je to o to významnější, jelikož byl letošní ročník Pangey naprosto rekordní. Zúčastnilo se ho 73 038 žáků čtvrtých až devátých tříd (v kategorii 6. tříd pak 12 618 žáků).
Pangea ve svých úlohách propojuje různá témata humanitních a přírodovědných předmětů, které prezentuje v matematických úlohách. Finále se skládá ze samotného absolvování testu a následného odpoledního bloku přednášek. Zde si mohli letos účastníci poslechnout zajímavosti o letech zvířat do vesmíru v podání Milana Halouska. O královské krvi vyprávěl hrabě František Kinský a o novinkách v pražské ZOO zase Miroslav Bobek. Celý odpolední program zakončil moderátor televizní soutěže Zázraky přírody Vladimír Kořen, který se podělil o zajímavosti z natáčení. Tématem příštího roku bude kinematografie a sport a pevně věříme, že žáci budou bojovat v podobném duchu jako letos.  
Matyášovi děkujeme za vzornou reprezentaci školy. Za svou píli a energii, kterou vkládal do řešení úloh, si úspěch zasloužil. 15. místo v celé ČR je famózním počinem. Nezbývá než pogratulovat.
                                                    Mgr. Lukáš Halamíček

 

Fotogalerie

Další aktuality

IMG_2089

Štafetový pohár

V úterý 30. 4. 2024 se konal v Novém Jičíně tradiční Štafetový pohár. Do závodu své běžce vyslalo 17 škol z okresu Nový Jičín. Za naši…

IMG_3979 (1)

,,Májka"

Jako každý rok i letos žáci naší školy zdobili na 1. května v sadu Dr. Edvarda Beneše kopřivnickou,,májku". Této krásné tradice se…