Anglie - den 4.

image3 (4)

Londýnem to začalo a Londýnem to končí... Poslední den byl na programu Tower of London, Tower Bridge, katedrála Sv. Pavla a observatoř na nultém poledníku v Greenwich. Hezkou procházkou kolem řeky Temže jsme prošli starými přístavními doky, prohlédli si křižník HMS Belfast a přes most Millenium jsme se dostali až ke katedrále Sv. Pavla.

Historie je spojena s kulturou a uměním, a tak nebylo možné vynechat návštěvu galerie moderního umění Tate. Cestou zpět k lodi, která nás odvezla na Greenwich, jsme minuli divadlo Globe, které je spjato s divadelními hrami Williama Shakespeara. V londýnské části Greenwich se naše putování po památkách chýlilo ke konci. Ještě bylo nutné vystoupat ke známé místní hvězdárně, kterou prochází nultý poledník. Odtud se nám také naskytl zase úplně jiný, a opět krásný pohled na Londýn.
Ti, kterým ještě zbyla trocha energie, pomalu "propluli" Národním námořním muzeem. Uff. Nastal večer, přijel autobus a my vyrazili směr domov.

Fotografie 

https://photos.app.goo.gl/CmGYa54HeiL13i5Z6

Další aktuality

IMG_2089

Štafetový pohár

V úterý 30. 4. 2024 se konal v Novém Jičíně tradiční Štafetový pohár. Do závodu své běžce vyslalo 17 škol z okresu Nový Jičín. Za naši…

IMG_3979 (1)

,,Májka"

Jako každý rok i letos žáci naší školy zdobili na 1. května v sadu Dr. Edvarda Beneše kopřivnickou,,májku". Této krásné tradice se…