1. kolo turnaje sportovní ligy škol ve florbalu

1702388361270

V pátek 8. 12. 2023 se florbalové družstvo naší školy v kategorii starších žáků zúčastnilo 1. kola turnaje sportovní ligy škol ve florbalu, které se odehrálo ve sportovní hale při ZŠ E. Zátopka v Kopřivnici. Kromě žáků naší základní školy se turnaje zúčastnily ještě výběry ze ZŠ 17. listopadu, ZŠ Sv. Zdislavy, ZŠ E. Zátopka a ze ZŠ Lichnov. V průběhu turnaje se naši žáci střetli se všemi výše uvedenými soupeři. Pouze vítěz daného turnaje měl zaručený postup do okresního finále. Celý turnaj měl velmi slušnou sportovní úroveň a především zápas se ZŠ Lichnov byl nervy drásající a napínavý až do poslední vteřiny utkání a rozuzlil celkové konečné pořadí v turnaji. I tohle utkání naši žáci po odhodlaném a bojovném výkonu zvládli na jedničku a zcela zaslouženě vyhráli 1:0. Ve skvělých výkonech naše družstvo pokračovalo i nadále a postupně si nekompromisně poradilo se všemi dalšími soupeři a zcela zaslouženě jsme obsadili 1. místo s plným počtem bodů a impozantním skóre 11:0. 

Z celkového týmového výkonu mužstva je potřeba vyzdvihnou oba naše brankáře (Daniela Lisa, Michaela Ištvánka), kteří se i přes jednoznačné skóre v brance rozhodně nenudili a předvedli několik výjimečných zákroků, které hráčům v poli dodaly potřebný klid ve hře. Rovněž je na místě vyzdvihnou hru a nasazení našeho nejlepšího hráče v poli Štěpána Trávníčka (3 branky), dále Libora Kuchaře (5 branek), Lukáše Šrámka (3 branky), kteří se postarali o všechny góly našeho mužstva a táhli celý tým za vítězstvím. 

Během turnaje se postupně do hry zapojili všichni hráči a svým týmovým duchem a bojovností na hřišti, ale i chováním mimo hřiště příkladně reprezentovali naši školu, za což jim patří velká pochvala. Jak už bylo výše uvedeno, svým vítězstvím v turnaji naše družstvo postoupilo do okresního finále, které se uskuteční opět v hale při ZŠ E. Zátopka v Kopřivnici dne 19. 1. 2024. 

HOŠI DĚKUJEM!!!

Mgr. Roman Kalus

Fotogalerie

Další aktuality