Adventní zájezd Wroclav a Drážďany

Obrázek WhatsApp, 2023-12-20 v 15.46.18_1d28f99b

I v letošním školním roce jsme se rozhodli našim žákům zpříjemnit předvánoční čas a ve dnech 18. – 19. prosince jsme pro zájemce uspořádali školní adventní zájezd. Tentokrát se cílem naší cesty stala Wroclav, malebné historické město v jihozápadním Polsku, a Drážďany,
druhé největší město německého Saska.

Začátek naší cesty byl naplánován na půl sedmé ráno a tento termín se nám podařilo dodržet. Také cesta ubíhala bez problémů a do 280 km vzdálené Wroclavi jsme dorazili podle plánu. Společně s panem průvodcem jsme absolvovali prohlídku historického centra s mnohými pamětihodnostmi a poté si děti užily i svůj volný čas, který mohly věnovat nákupům dárků na místních adventních trzích.

V odpoledních hodinách jsme vyrazili do Drážďan. Jakmile jsme v podvečer dorazili, nejprve jsme se ubytovali a pak se společně vydali do centra, kde jsme si chtěli užít další předvánoční atmosféru na místních adventních trzích, které mimochodem nikoho nezklamaly a byly opravdu velmi krásné. 

Na druhý den po vydatné snídani náš program pokračoval. Tentokrát jsme si mohli prohlédnout historické památky Drážďan za denního světla a čas v pozdním dopoledni byl věnován obědu, který si každý vybral podle svých představ. 

Jako poslední jsme během našeho výletu navštívili Moritzburg, malebný zámek s neopakovatelnou pohádkovou atmosférou, místo, kde se natáčela velmi oblíbená pohádka Tři oříšky pro Popelku. Zde jsme zhlédli výstavu věnovanou jednak samotné pohádce, jejímu natáčení i různým zajímavostem, jednak naší populární herečce Libuši Šafránkové, představitelce hlavní ženské role. 

Pak už nás čekala jen zpáteční cesta domů. Chtěla bych touto cestou všechny děti pochválit za to, že byly hodné, dochvilné a dbaly všech našich pokynů. Věřím, že jim tento výlet příjemně zpestřil předvánoční čas.

Mgr. Marcela Šmiřáková

Fotogalerie

Další aktuality