Lyžařský kurz - postřehy ze svahu 2

DSC_0278

Den druhý: 13.2.

Sice není pátek, ale od rána prší. Prostě třináctého. Už při příchodu na sjezdovku jsme docela mokří, ale přes nepřízeň počasí nás čekají upravené sjezdovky. Rolbaři se v noci činili. Hodinu brázdíme lehce namrzlé svahy, déšť ustává a obloha se vyjasňuje. Paráda! Po chvíli ježdění nám však dochází, že svítící slunce likviduje dosud pevnou podložku a mění ji v malé bílé oraniště. Dosud relativně pohodové ježdění se mění v tvrdou šichtu. Ne každý ten poměrně těžký terén ustojí, a tak o pády není nouze. Naštěstí se všechny obešly bez následků.

Odpoledne, už i z řad začátečníků, zaznívají výroky: „Už jsem to sjel čtyřikrát bez pádu!“ „Už jsem sjela červenou sjezdovku!“ Na to, že autoři výroků stáli na lyžích včera poprvé, jsou to potěšující hlášky. A to jste neslyšeli tu radost v hlase!

Zkrátka a dobře, pokrok nezastavíte. A chuť účastníků výcviku dokázat věci ještě včera nepředstavitelné také ne. A tak to má být. Už aby bylo nové ráno, které nám přinese nové výzvy a nové zážitky.

Fotogalerie:

https://eu.zonerama.com/Link/Album/11067691

Další aktuality

image_50770177

Volání Země

Dne 26. 4. se žáci 1. stupně zúčastnili akce města Kopřivnice organizované ke Dni Země. Děti měly splnit úkoly na 7 stanovištích. Vše se…