Lyžařský kurz - postřehy ze svahu 4

DSC_0002 - kopie

Den čtvrtý: 15.2.

Zasněžené vrcholky hor, azurově modrá obloha, krásný vyžehlený manšestr, vleky bez fronty – nic z toho jsme dnes nezažili. I přes veškerou péči se správcům sjezdovek díky vysoké teplotě nepodařilo upravit svahy do ideální kondice, a to se výrazně projevilo na kvalitě lyžování. Už od samého rána se lyžaři jen vyhýbali vydřeným místům a brodili se mokrým sněhem, který nedovoloval vychutnat si radost z rychlejší jízdy. Pokročilí na tom ještě byli jakž takž, ovšem začátečníci rozumně upřednostnili bezpečnost a ve většině případů raději zastavovali v hlubokém sněhu, než by riskovali rychlejší pohyb s případným překvapením vedoucím k možnému karambolu.

A tak se stalo, že i přes počáteční obavy i dnes byl lékař prakticky bez práce a nikdo nepřišel k újmě.

Poslední společný večer pak přinesl překvapení v podobě velmi kreativních uměleckých vystoupení vybraných skupin, která ocenili nejen samotní spolužáci, ale i „odborná“ porota z řad pedagogického doprovodu. Ať si příroda dělá, co chce – radost z lyžování, jakkoli těžkého, ani radost ze společně strávených chvil, na které budeme ještě dlouho vzpomínat, nám prostě nemůže vzít.

Ráno nás čekají poslední dvě hodiny vylaďování techniky ježdění a odpoledne se už na nás můžete těšit doma.

Fotogalerie: https://eu.zonerama.com/Link/Album/11075344

Další aktuality

image_50770177

Volání Země

Dne 26. 4. se žáci 1. stupně zúčastnili akce města Kopřivnice organizované ke Dni Země. Děti měly splnit úkoly na 7 stanovištích. Vše se…