Den otevřených dveří

20240306_132437

Dne 7. 3. 2024 se v odpoledních hodinách otevřely dveře školy pro veřejnost. Návštěvníci si mohli celou školu prohlédnout, ale také se zapojit do aktivit, které pro ně byly ve třídách připraveny.

Na 1. stupni si vyzkoušeli práci s robotickými pomůckami, hlavolamy, tvořili z papíru, zpívali, měli možnost si vytvořit vlastní fotokoláž, seznámit se s učebnicemi a pracovními sešity, které ve škole používáme. Mohli si vyzkoušet, jak se pracuje s interaktivní tabulí.

Na 2. stupni kromě prezentace fotek, učebních materiálů a her v jazykových učebnách, návštěvníky zaujaly pokusy v učebně chemie a v učebně fyziky.  Zajímavá byla práce s virtuální realitou a programování v počítačové učebně. O příjemnou atmosféru se zasloužila školní kapela a členové školního pěveckého sboru, malé občerstvení bylo připraveno ve školní kuchyňce. V tělocvičně si svou obratnost vyzkoušeli nejen děti, ale i dospělí.

Děti předškolního věku se mohly přesvědčit, že se do školy mohou těšit i na zábavné učení.
Seznámily se se školním prostředím i vyučujícími už před zápisem do 1. tříd. Pro jejich rodiče byly připraveny informace k zápisu do 1. tříd, ale také informace o přípravné třídě.

Podle spokojených ohlasů mohu napsat, že se tento Den otevřených dveří vydařil a rádi tuto akci v příštím roce zopakujeme.

Za vedení školy děkuji všem pedagogům, asistentům pedagoga, ale i žákům, kteří se na přípravě a organizaci příjemně stráveného odpoledne podíleli.

 Mgr. Hana Stočková, zástupkyně ředitele

Fotogalerie: https://eu.zonerama.com/zsmilhor/Album/11170116

Další aktuality

IMG_2089

Štafetový pohár

V úterý 30. 4. 2024 se konal v Novém Jičíně tradiční Štafetový pohár. Do závodu své běžce vyslalo 17 škol z okresu Nový Jičín. Za naši…

IMG_3979 (1)

,,Májka"

Jako každý rok i letos žáci naší školy zdobili na 1. května v sadu Dr. Edvarda Beneše kopřivnickou,,májku". Této krásné tradice se…