Prvenství v McDonald´s Cupu

noname

25. dubna se naše fotbalové družstvo tvořené vybranými žáky a žačkou ze 3., 4. a 5. tříd zúčastnilo okrskového kola McDonald´s Cupu organizovaný ZŠ 17. listopadu, který se kvůli nepříznivému počasí uskutečnil na hale ZŠ Emila Zátopka.

V turnaji svedlo své boje celkem 7 školských týmů. Úvodní los zvolil, že se ve skupinové fázi střetneme se ZŠ Štramberk, ZŠ Alšova a ZŠ Lubina. 2 remízy a 1 výhra nám nakonec zajistily 2. místo ve skupině, a jelikož jsme hráli poslední skupinový zápas, věděli jsme, že nás v semifinále čeká vítěz z 2. skupiny, kterým byla ZŠ Emila Zátopka. Po odehrání skupinové fáze jsme se jako tým shodli, že je potřeba pro postup a celkové vítězství pár změn. Utužili jsme středovou obranu, ve které exceloval Oliver Žáček, který dokázal nejen odvracet soupeřovy protiútoky, ale také dobře korigovat své spoluhráče na krajní obraně. V útoku jsme vsadili na dravost a chtíč na zakončení z jakékoliv pozice. Kombinace Loly Janiakové, Martina Kočíba a Horymíra Rabyšky se ukázala jako ten správný gólostroj. Po vyhraném semifinále 2:1 po penaltách, ve kterých se blýsknul skvělými zákroky brankář Tomáš Petrůj, jsme pokračovali bez prohry až do finále, ve kterém jsme tuto hořkou pachuť rozhodně pocítit nechtěli. Rovněž tomu tak však bylo i u soupeře ze ZŠ Lubina, který v semifinále porazil ZŠ 17. listopadu 1:0. Nejen, že také nepotkali přemožitele, ale do finále neinkasovali jedinou branku. Avšak po zmíněných změnách v sestavě se nám nakonec opravdu podařilo zvítězit i ve finále a po výsledku 3:0 postupujeme dále do okresního kola.

Obrovská gratulace a poděkování celému našemu týmu, který prokázal nejen fyzickou, ale také morální kvalitu a odhodlanost. Poděkování patří rovněž organizátorům celé akce.


 

Dominik Hostinský


 

Další aktuality

IMG_2089

Štafetový pohár

V úterý 30. 4. 2024 se konal v Novém Jičíně tradiční Štafetový pohár. Do závodu své běžce vyslalo 17 škol z okresu Nový Jičín. Za naši…

IMG_3979 (1)

,,Májka"

Jako každý rok i letos žáci naší školy zdobili na 1. května v sadu Dr. Edvarda Beneše kopřivnickou,,májku". Této krásné tradice se…