Exkurze Osvětim – Krakov

20240524_135334

Tak jako každý školní rok, i letošním deváťákům byla nabídnuta možnost zúčastnit se jednodenní historické exkurze do Osvětimi a Krakova. A protože zájemců se opět našlo hodně, mohli jsme se v pátek 24. května vydat na cestu.

   Tento den jsme se probudili do zamračeného deštivého rána. Cesta, na kterou jsme vyrazili o půl sedmé ráno, tedy nezačala moc výletově, ale čím více jsme se blížili k našemu cíli, tím hezčí počasí převládalo. Samotná prohlídka koncentračního tábora Auschwitz – Birkenau začala, jak bylo naplánováno, v devět hodin a trvala přes tři hodiny. 

   Poté nás čekal krásný historický Krakov, město, které bylo v minulosti významnou rezidencí polských králů, město, kde má své sídlo starobylá univerzita i arcibiskupství, město, jehož malebné centrum společně s Královským hradem na vrchu Wawel je zaneseno na Seznamu světového dědictví UNESCO.

   Po prohlídce pamětihodností nesměl chybět dětmi tolik očekávaný dvouhodinový volný rozchod. Na místě společného srazu byli všichni v určený čas, a tak jsme se, zcela podle původního plánu, v pět hodin odpoledne s městem rozloučili a vyrazili jsme na cestu domů. Ta utekla bez potíží a do Kopřivnice jsme dorazili v osm hodin večer. 

   Za sebe i za paní učitelky Masudovou a Michalíkovou bych chtěla všechny děti pochválit, že byly hodné a dochvilné. Věřím, že si všichni tento tradiční výlet pro deváťáky užili.

Mgr. Marcela Šmiřáková

Fotogalerie:

https://eu.zonerama.com/Link/Album/11515518
 

Fotogalerie

Další aktuality