27. listopadu - STÁVKA

Vážení rodiče,
určitě jste v médiích zaznamenali nadcházející stávku učitelů a nepedagogických pracovníků ve školství. 

Naše škola se v pondělí 27. 11. 2023 k jednodenní stávce školských odborů připojí a bude uzavřena, včetně družiny a školní jídelny.

Jsme si vědomi toho, že Vám naším rozhodnutím způsobíme komplikace, ale nemůžeme zůstat lhostejní k rozhodnutí vlády. Změny, které se chystají, by vrátily vzdělávání o 10 let zpět. 

Cílem stávky je zabránit dalšímu snižování výdajů ve školství, které by nesporně negativně ovlivnilo kvalitu vzdělávání.
Nedostatek finančních prostředků by ve školách způsobil výrazný pokles počtu hodin věnovaných výuce, omezil nákup učebnic 
a pomůcek, stejně jako možnost školy dělit třídy na skupiny, ve kterých je vzdělávání efektivnější. Zvedl by počet žáků ve třídách, omezil větší možnost volitelných předmětů. Snížení finančních prostředků na asistenty pedagoga by ohrozilo společné vzdělávání dětí se speciálními vzdělávacími potřebami.
Pokud navíc dojde ke snížení počtu nepedagogických pracovníků, bude velmi těžké zajistit chod školy jak po stránce stravování, tak údržby a úklidu.
Stávka, do které se chceme zapojit, není stávkou za zvýšení platů pedagogů. Jde nám o zachování současných podmínek ve vzdělávání a budoucnost Vašich dětí.

Další aktuality

image_50770177

Volání Země

Dne 26. 4. se žáci 1. stupně zúčastnili akce města Kopřivnice organizované ke Dni Země. Děti měly splnit úkoly na 7 stanovištích. Vše se…